://Franjuri

Kashmir si oranjada. Ia un loc

Hoteluri plutitoare in Qatar pentru Cupa Mondiala din 2022

Sigge Architects a incheiat un parteneriat cu Global Accomodation Management pentru a crea o serie de hoteluri si apartamente plutitoare pentru Cupa Mondială 2022 care va avea loc in Qatar. Existau îngrijorari in ceea ce priveste acomodarea afluxul de entuziaști de fotbal care vor vizita Qatar-ul cu ocazia acestui eveniment, astfel ca aceste hoteluri si apartamente plutitoare  ar urma sa gazduiasca peste 25.000 de oameni utilizand economic spatiul si in acelasi timp fiind eficiente energetic, sustin designerii.

qatar-floating-island-Global-Accommodation-Management

Fiind vorba despre constructii plutitoare acestea vor fi accesibile cu ajutorul barcilor si a noilor linii de tranzit din Qatar. Hotelurile si apartamentele de lux fac parte dintr-o noua „insula” numita Oryx  care se va afla in largul coastei din apropierea orasului Doha. Aceata noua insula va avea propriile utilitati si surse de energie independente. Hotelurile vor avea o instalatie independenta de tratare a apelor uzate care va putea fi folosita pentru producerea de energie si  reciclare.

Interioarele luxoase vor avea un design modern, cu pereți de sticlă mari pentru a oferi o  vedere spectaculoasa a oceanului. Speranța și promisiunea este ca aceasta insula va putea fi refolosita pentru evenimente viitoare și la nevoie va fi remorcata la o altă locație.

In Qatar exista cu siguranta resursele financiare pentru a realiza aceste planuri. Compania Barwa Real Estate va construi insula Oryx pentru 5,5 milioane de dolari. Aceste hoteluri plutitoare reprezinta solutii admirabile pentru nevoia de locuinte in continua crestere in epoca incalzirii globale in care traim, desi impactul asupra mediului este destul de neclar – insula va afecta foarte probabil echilibrul faunei marine, calitatea mediului si calitatea apei din zona.

sursa: inhabitat.com

Reclame

Filed under: Arhitectura, , , ,

Adauga un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Me, myself and I

Link Exchange

Posturi recente

Bijutetrii textile
Lanterne marocane
Ambalaj pentru sange
Masa cu motor de avion

Lista cu muzici

ZeList

TB

Bloguri, Bloggeri si Cititori