://Franjuri

Kashmir si oranjada. Ia un loc

Chirurgul ceainicelor neiubite

Argintarul britanic David Clarke este cunoscut pentru abordarea lui neconventionala in lucrul cu metale. El expune argintul brut in piese decorative schimband functionalitatea unor obiecte banale, experimentend tehnici precum folosirea sarii si a cuprului pentru a arde chimic obiecte din argint. Clarke juxtapunte vechiul si noul, joaca si rafinamentul intr-o serie recenta de ceainice care sunt expuse la Ornamentum Gallery cu ocazia saptamanii de design din Miami.

Pastrand calitatea bruta a anumitor aliaje de lipit si adaosuri, Clarke separa si recombină piese din ceainice de argint, uneori transformându-le astfel incat devin sugestii ale altor elemente si obiecte  – o femeie, o soba pe lemne. Uneori ofera acestor obiecte personalitate cu un aspect aproape animat; alteori experimenteaza numai cu aspectele materiale – patina, greutate, si textura.

El combină aproape orice cu plumb; juxtapune materialul otrăvitor şi neapreciat cu materiale valoroase precum argintul, provocand astfel noţiunile de statut şi intenţie. „Este o calatorie prin intermediul obiectelor”, spune Clarke despre procesul sau de proiectare.

Toate ceainicele originale sunt achizitionate de pe eBay iar  Clarke spune: „Licitez numai pentru cele mai nedorite, neapreciate; cele care sunt mai aproape de a fi aruncate la gunoi. Le cumpar numai pe acelea pe care nu le mai vrea nimeni. Vreau sa le dau un nou inceput in viata, o a doua sansa. Ajung la mine. Le studiez, le manipulez. Le tai aproape chirurgical, cu precizie, acuratete si concentrare. In acest moment sunt eliberate de istoria lor; sunt libere pentru un inceput nou.”


‘gore blimey’

‘yeaha’

‘oohlala’

‘gore blimey’

‘miss de caff’

via

Reclame

Filed under: Design&Style, ,

Adauga un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Me, myself and I

Link Exchange

Posturi recente

Bijutetrii textile
Lanterne marocane
Ambalaj pentru sange
Masa cu motor de avion

Lista cu muzici

ZeList

TB

Bloguri, Bloggeri si Cititori