://Franjuri

Kashmir si oranjada. Ia un loc

Instalatie din 1200 de biciclete

Ai Weiwei creează  instalaţia „Forever Bicycles„, o cavernă realizată din nu mai puţin de  1200 de biciclete. Renumitul artist Ai Weiwei dovedeşte că este la fel de prolific cu expoziţia sa noua la Muzeul de Arte Frumoase din Taipei (TFAM).

Situată în inima expoziţiei numită „Absent„, instalaţia „Forever Bicycles” a lui Weiwei este o structură cavernoasă înalta de zece metri construita din 1.200 de biciclete – cel mai mare număr de biciclete pe care artistul chinez l-a folosit vreodată într-o singură expoziţie. Creată special pentru TFAM, construcţia este un edificiu în straturi care dă iluzia unei forme aflate în mişcare.

Proiectul este un simbol al transformării continue a societăţii chineze.Ciclismul este una dintre cele mai comune forme de transport în China, dar Weiwei manipulează bicicletele prin eliminarea funcţiei lor principale şi făcându-le statice. Libertatea asociata cu mersul pe bicicleta este pierdută, iar bicicletele sunt îngrămădite împreună într-un fel de labirint care le face inutile şi imobile. Vizitatorii se pot plimba pe sub instalatie si pot vedea fiecare detaliu dintr-un unghi nou, câştigând o nouă perspectivă asupra bicicletelor şi reflectând asupra semnificaţiei construcţiei.

Expoziţia mai cuprinde 21 de exponate din opera artistului inclusiv „Circle of animals / Zodiac Heads” care constă într-o serie de capete de animale din bronz aşezate pe postamente într-o formaţiune circulară. Instalaţia aceasta face trimitere la contextul litigiului istoric şi a tradiţiilor chineze.Weiwei a creat expoziţia după o detenţie politică de patru luni în urma acuzaţiilor de infracţiuni economice. Opera artiştului  are adesea un subtext social sau politic şi continuă să primească o atenţie uriaşa la nivel mondial.

via

Filed under: Arta, , , ,

Adauga un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Me, myself and I

Link Exchange

Posturi recente

Bijutetrii textile
Lanterne marocane
Ambalaj pentru sange
Masa cu motor de avion

Lista cu muzici

ZeList

TB

Bloguri, Bloggeri si Cititori