://Franjuri

Kashmir si oranjada. Ia un loc

Sticla de hartie

Ideea unei sticle de vin de hartie poate parea imposibila pentru multi si sacrilegiu pentru iubitorii de vin, dar compania britanica Greenbottle este in curs de dezvoltare a unei  alternative pentru sticla obisnuita de vin – o sticla de vin eco pentru cumparatori responsabili cu mediul. Ideea din spatele sticlei de hartie este simpla. Marea Britanie este in criza de spatiu de depozitare pentru deseuri si este de asteptat ca in termen de sapte ani sa nu mai existe deloc spatiu. Tinand cont de aceasta realitate ingrijoratoare compania Greenbottle va crea un ambalaj care este biodegradabil si care implica costuri de productie mai mici.

Greenbottle isi exprima speranta ca pe langa inlocuirea  sticlelor de sticla, aceasta sticla de hartie va ajuta la inlocuirea celor 15 de milioane de sticle de plastic care au ajuns in gropile de gunoi din Marea Britanie si carora le vor trebui 500 ani sa se descompuna. In comparatie cu o sticla normala care cantareste 500g, sticla de hartie cantareste doar 55g, reducand astfel costurile de transport si emisiile de productie. De fapt, amprenta de carbon este de doar 10% din amprenta unei sticle obisnuite iar sticla de hartie nu necesita reciclarea,  descompunandu-se in doar cateva saptamani.

Ideea a fost dezvoltata de Martin Myerscough, care si-a infiintat compania dupa ce a vorbit cu un specialist in monitorizarea deseurilor care i-a spus ca sticlele de plastic reprezinta cea mai mare problema in domeniul lui. El sustine ca desi sticla lui de vin este fabricata din hartie nu a dorit sa schimbe forma si sa instraineze complet consumatorii de alcool din lume. „Putem fi mai radicali, dar inventam un concept si nu vrem ca oamenii sa fie prea speriati de schimbare. Daca avem de gand sa schimbam obiceiurile consumatorilor trebuie sa ii ghidam usor”, a declarat Martin pentru The Guardian.

via

Filed under: Eco, , , ,

Adauga un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Me, myself and I

Link Exchange

Posturi recente

Bijutetrii textile
Lanterne marocane
Ambalaj pentru sange
Masa cu motor de avion

Lista cu muzici

ZeList

TB

Bloguri, Bloggeri si Cititori